Opdrachtgever: Particulier
Status: In uitvoering

Achter het strak ogend ontwerp van dit woonhuis, met praktijkruimte en garage, in Monster gaat een complexe puzzel schuil. De gemeente wilde in de nieuwe wijk, naast natuurlijke materialen en kleuren, een bijzonder daklandschap. De opdrachtgever wilde een energieneutrale, onderhoudsarme woning, met een “moderne look” en uitzicht op het water. Deze randvoorwaarden zijn verenigd in een kapvorm die bepaalt wordt door het gewenste uitzicht en onzichtbare, goed op de zon georiënteerde zonnepanelen. Daarnaast is de gevel voorzien van een gevelplaat met extreem lange levensduur die voorzien is van natuursteenkorrels. Verder zijn de vouwpuien en andere aluminium onderdelen voorzien van een speciale tegen het zeeklimaat bestendige coating. De gebruikte kleuren zijn geïnspireerd door op het strand gevonden materialen, zoals kiezels, schelpen en wrakhout.

Het huis heeft een L-vorm om zo voldoende parkeerruimte over te houden voor bezoekers. Het woongedeelte ligt aan het water, de garage aan de zijkant en de praktijkruimte verbindt deze twee. De hogere gevels benadrukken de ligging aan de rand van het wijkje en creëren een besloten sfeer aan de entreezijde. Vanuit woonkamer, keuken en slaapkamers is er een wijds uitzicht. De praktijkruimte is iets meer gesloten vanwege het privacygevoelige beroep van de opdrachtgever. De garage heeft een stoer utilitair karakter. De kelder bevat de warmtepomp. De 1e verdieping wordt het programma gecompleteerd met een ruime overloop, twee badkamers, inloopkast en logeerkamer.